Ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά.
Παλαιότερα η πιθανότητα να γευτεί ένας απλός άνθρωπος την εμπειρία των φρέσκων ζυμαρικών ήταν αρκετά μικρή, καθώς θα έπρεπε είτε να έχει κάποιο μερακλή φίλο που άνοιγε μόνος του φύλλο για πάστα, είτε να επιλέξει gourmet εστιατόριο, που έδινε βαρύτητα στα ζυμαρικά του.
Πλέον η φρέσκια pasta φαίνεται να κατακτά ολοένα και συχνότερα θέση στο τραπέζι μας καθώς αφενός κυκλοφορούν φρέσκα ζυμαρικά στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, και αφετέρου υπάρχουν πολλοί λάτρεις της γεύσης που αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους πάστα.
Για να σας βάλουμε κι εσάς στον πειρασμό ή στο παιχνίδι, σκεφθήκαμε να σας δώσουμε τη συνταγή και τις οδηγίες παρασκευής φρέσκων ζυμαρικών. Υπολογίστε όμως πως είναι χρήσιμο να έχετε μια μικρή μηχανή παρασκευής ζυμαρικών για μπορέσετε να δουλέψετε καλύτερα τη ζύμη σας και να κόψετε ευκολότερα τα ζυμαρικά σας στην τελική μορφή που επιθυμείτε..
Συστατικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φρέσκα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
- Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, σχηματίστε μια λακούβα στο κέντρο του και εκεί ρίξτε τα 2 αυγά, το αλάτι και το λάδι.
- Χτυπήστε το μείγμα σας με ένα πηρουνάκι αρχικά και κατόπιν όταν αρχίσει να δημιουργείται η πάστα ξεκινήστε το ζύμωμα με τα χέρια. Δουλέψτε καλά τη ζύμη σας μέχρι να αποκτήσει απαλή, βελούδινη υφή.
- Σχηματίστε κατόπιν με τη ζύμη σας μια μεγάλη μπάλα και καλύψτε τη με ελαστική μεμβράνη για περίπου μισή ώρα ώστε να "ξεκουραστεί".
- Ανοίξτε τη ζύμη σας με τη μηχανή ζυμαρικών, ξεκινώντας από το μεγάλο πάχος και συνεχίζοντας να περνάτε τη ζύμη προσαρμόζοντας τους κυλίνδρους μέχρι να γίνει το φύλλο όσο λεπτό το θέλετε.
- Αν θέλετε να ετοιμάσετε λαζάνια, ή ταλιατέλες περάστε τη ζύμη από το εξάρτημα κοπής. Αν πάλι προτιμάτε να δημιουργήσετε ραβιόλια, τότε κόψτε τη ζύμη σε ορθογώνια κομμάτια και γεμίστε με το υλικό που επιθυμείτε.
Τα φρέσκα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα βράσετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και να τα απολαύσετε ζεστά στο πιάτο σας με την αγαπημένη σας σάλτσα, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και καλή παρέα.