Φετουτσίνι Αλφρέντο.
Ίσως ο Alfredo di Lello, ο Ιταλός μάγειρας που δημιούργησε τη διάσημη ομώνυμη σάλτσα γύρω στο 1920, να τρόμαζε αν έβλεπε σήμερα την απλουστευμένη εκδοχή της συνταγής του. Κι όμως, οι λύσεις που σας προτείνουμε μπορούν να σας δώσουν την πλούσια γεύση και το απαραίτητο άρωμα του πιάτου, χωρίς να ανεβάζουν πολύ ψηλά το δείκτη δυσκολίας κατά την εκτέλεση.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
1/2 κιλό φετουτσίνι ολικής άλεσης
2 μικρά κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
4 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ, με 2 κουταλιές νερό
4 κουταλιές της σούπας sour cream
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κούπα τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι συνδυάστε το ζωμό λαχανικών και το σκόρδο. Αφήστε το να πάρει μια πρώτη βράση σε δυνατή φωτιά, και κατόπιν καλύψτε το κατσαρολάκι, χαμηλώστε τη φωτιά κι αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα σκόρδα να είναι μαλακά.
- Χρησιμοποιείστε ένα minipimer για να κάνετε το βρασμένο σκόρδο και το ζωμό λαχανικών ένα λείο μείγμα. Κρατήστε το κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το μείγμα του κορνφλάουρ, με τις 2 κουταλιές νερού. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει ελαφρά, για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Κατεβάστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε λίγη sour cream, μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
- Βράστε τα φετουτσίνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 8 λεπτά. Σουρώστε τα, και βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λάδι. Όταν είναι να ζεματίσετε τα φετουτσίνι ρίξτε μαζί τα λεπτοκομμένα κολοκυθάκια και ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό.
- Τοποθετήστε κατόπιν τα φετουτσίνι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη σάλτσα και το φλιτζάνι παρμεζάνας και ανακατέψτε ελαφρά. Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας αν θέλετε κάθε πιάτο με λίγη ακόμα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για να ενισχύσετε τη γεύση του.