Πέννες Αραμπιάτα.

Penne Arrabiata σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση "θυμωμένες πένες" στα Ιταλικά. Πώς αγριεύουν όμως οι πένες; Προφανώς με το τσίλι, το κρεμμύδι και το σκόρδο που τις συνοδεύει σε αυτό το κόκκινο, πικάντικο πιάτο. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, αυτόν το συνδυασμό θα τον απολαύσετε.

πενες αραμπιατα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Συστατικά

    1/2 κιλό πέννες
    2 κόκκινες καυτερές πιπεριές (chili)
    500 γρ. τομάτες ψιλοκομμένες ή κονσέρβα
    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    1/2 κρεμμύδι χοντροκομμένο
    1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
    1/4 φλιτζανιού ελιές καλαμάτας χωρίς κουκούτσια
    1/2 κουτάλι ζάχαρη
    1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Παρμεζάνα (ή Κεφαλοτύρι)
    Λίγα φύλλα από φρέσκο βασιλικό
    Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες Παρασκευής
  1. Βάλτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέστε τις καυτερές κόκκινες πιπεριές και το σκόρδο και αφήστε τα στη φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να δώσουν τα αρώματά τους.
  2. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και ρίξτε τις ψιλοκομμένες τομάτες με το χυμό τους λίγο αλάτι και τη ζάχαρη. Κρατήστε τα υλικά στη φωτιά ανακατεύοντας για περίπου 10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει πιο παχύρευστη.
  3. Κόψτε τις ελιές σε ροδέλες και προσθέστε τις στη σάλτσα λίγο πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά.
  4. Βράστε τις πέννες σε μια μεγάλη ευρύχωρη κατσαρόλα με μπόλικο, αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente και κατόπιν σουρώστε τις.
  5. Σε ένα μεγάλο σκεύος βάλτε τις πέννες όπως είναι ζεστές και περιχύστε τις με την καυτή σάλτσα ανακατεύοντας αργά τα υλικά για να δέσουν. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, γαρνίρετε με φύλλα από βασιλικό και δώστε ένα τελικό τσίμπημα στο πιάτο σας με μια δόση από πιπέρι.