Σπαγγέτι Καρμπονάρα.
Αυτό το διάσημο ιταλικό πιάτο είναι γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή του, αλλά σας γεμίζει ενέργεια και έχει υπέροχη γεύση που πάντα απολαμβάνουν οι φίλοι των ζυμαρικών. Δε θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από τις συνταγές μας.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
1/2 κιλό μακαρόνια
1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
200 gr χοιρινή πανσέτα, ή μπέικον κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγών
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Παρμεζάνα (ή Κεφαλοτύρι)
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Βράζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο, βραστό νερό μέχρι να γίνουν al dente.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε την πανσέτα ή το μπέικον για τρία έως τέσσερα λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος, μαζί με τους κρόκους των αυγών, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις ψηθεί, στραγγίστε τα μακαρόνια και επαναφέρετέ τα στην κατσαρόλα. Απλώστε το μίγμα των αυγών με το τυρί και ανακατέψτε τα απαλά με τα μακαρόνια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν. Προσθέστε την πανσέτα ή το μπέικον. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αραιώσετε τη σάλτσα με λίγη έξτρα κρέμα γάλακτος.
- Σερβίρετε αμέσως με λίγη φρέσκοτριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίστε τα spaghetti ελαφρά με πιπέρι και λίγα φυλλαράκια μαϊντανού για να δώσετε έναν πιο πικάντικο τόνο στο πιάτο σας.