Μακαρόνια με μυζήθρα και καμμένο βούτυρο.

Ένα Ελληνικό πιάτο γεμάτο δύναμη, γεύση και απλότητα. Μπορείτε να το εκτελέσετε τόσο με τα τυπικά μακαρόνια που εύκολα θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ, όσο και με παραδοσιακά Ελληνικά ζυμαρικά. Χωριάτικες χυλοπίτες, ματσάτα, ή ντόπια μακαρούνια.

μακαρονια με μυζηθρα και βουτυρο

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συστατικά

    1/2 κιλό μακαρόνια, (ή χωριάτικες χυλοπίτες, ή ματσάτα)
    1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος ανάλατο
    1 φλιτζάνι ξερή μυζήθρα τριμμένη
    Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
    Αλάτι θαλασσινό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες Παρασκευής
  1. Βράζετε τα μακαρόνια (ή τα παραδοσιακά Ελληνικά ζυμαρικά σας) σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Προσέξτε να τα κρατήσετε al dente.
  2. Σε ένα ανοξείδωτο κατά προτίμηση σκεύος βάζετε το βούτυρό σας και ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το βούτυρο να λιώσει και ανακατέψτε το όταν αρχίσει να αφρίζει. Όταν θα δείτε να παίρνει ένα γλυκό καστανό χρώμα μπορείτε να το κατεβάσετε από τη φωτιά.
  3. Στην κατσαρόλα που έχετε τα σουρωμένα ζυμαρικά σας, βάζετε το καμμένο βούτυρο και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με την τριμμένη μυζήθρα και με αργές κινήσεις βοηθάτε το μείγμα να δέσει πάνω στα μακαρόνια.
  4. Σερβίρετε τα μακαρόνια με το καμμένο βούτυρο και τη μυζήθρα ζεστά και τα αρωματίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.